Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa kačkavaljem i topljenim sirom

Zapečeno jelo sa kačkavaljem i topljenim sirom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Zapečeno jelo sa kačkavaljem i topljenim sirom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 5
25/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Zapečeno jelo sa kačkavaljem i topljenim sirom jedemo za ručak i za večeru"

Potrebni sastojci

  • koziji kačkavalj - 500 g
  • jaja - 10 komada
  • univerzalni začin - 1 kašika (pravi začin za sveže povrće)
  • maslac - 50 g
  • topljeni sir - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj se narenda na krupno rende. Jaja se umute u penu. Dodaje se začin za sveže povrće. Promešaju se mnogo dobro.

Jaja sa začinima se ostavljaju 20 minuta na sobnoj temperaturi, da se natopi začin.

Nakon što se začin natopi dodaje se narendan kačkavalj. Meša se veoma dobro.

Posuda u kojoj će se peći se maže maslacem veoma dobro. Smesa se sipa u posudu za pečenje.

Topljeni sir se oljušti i iseče na krugove.

Krugovi se poređaju odozgo preko smese.

Zapečeno jelo se peče 20 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom.

Nakon što se ispeče izvadi se iz rerne i ostavlja se 5 minuta da se ohladi, nakon čega se iseče na parčiće.

Zapečeno jelo sa kačkavaljem i topljenim sirom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: