Način pripreme
Patlidžane isecite na kriške, prvo ih očistite od drški.
Posolite i ostavite da se ocedi gorki sok.
Zagrejte ulje u tiganju.
Svaku krišku patlidžana uvaljajte u brašno, uklanjajući višak.
Patlidžan kratko propržite sa obe strane.
Propržite i pečene i oljuštene paprike.
U istom tiganju kuvajte sok od paradajza 3-4 minuta. U paradajz dodajte kašičicu šećera, čubar i sitno seckani beli luk.
U odgovarajući pleh za pečenje poređajte red patlidžana, prelijte ga sokom od paradajza.
Stavite red paprika i ponovo prelijte sokom od paradajza.
Završite patlidžanima i sokom od paradajza.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Pre nego što jelo bude gotovo pospite rendanim kačkavaljem i pecite dok se ne istopi.
Veoma ukusno letnje jelo sa patlidžanom i pečenom paprikom.