Način pripreme
U duboku posudu sipajte vodu, maslinovo ulje, šećer, so i lepo promešajte. Prosejte brašno sa kvascem i postepeno sipajte u posudu, mešajte.
Zamesite testo, pokrijte krpom i stavite na tplo 30 minuta. Sitno iscite pera mladog luka, paprike očistite i isecite na tračice.
Polovinu zamesite sa testom i stavite da odstoji još 10 minuta. Prebacite preko bašnom posute radne površie i rasporedite a 3 lopte iste veličine.
Svak razvucite rukama u pravougaoni oblik. Palcem napravite male rupe. Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje na toplom 15 minuta.
Na kraju ih namažite maslinovim uljem, pospite preostalim perima i tračicama paprika. Pečemo u plehu, obloženom papirom za pečenje. Rernu prethodno ugrevamo na 200 stepeni.
Hlepčiće pečemo dok ne budu gotovi, oko 20-25 minuta.