Način pripreme
U odgovarajući tanjir za serviranje torte se stavlja prsten za tortu. U njega se ređa keks Everest sunce sa ukusom mleka i meda u jedan sloj, a ostali keks se lomi na male komadiće i popunjavaju se prazna mesta između keksa.
Za pripremanje krema u odgovarajuću šerpu se stavlja 700 ml mleka, dodaje se šećer i stavlja se na ringlu da mleko provri.
Puding se topi u ostalom delu mleka /100 ml/ i sipa se u ključalo mleko, energično se meša i sipa se griz, ponovo se meša i sipa se i kokosovo brašno. Skida se sa vatre i na kraju se dodaje i kravlji maslac.
Meša se dok se kravlji maslac u potpunosti ne istopi i ne dobije homogena smesa. Ako se dobiju grudvice u kremu, pasira se pasatorom dok se ne dobije u potpunosti glatka smesa.
Sačeka se da se krem ohladi na 5-10 minuta mešajući da se ne bi uhvatila korica, nakon toga se sipa krem na poređani keks. Odozgo se obilno posipa kokosovim brašnom.
Torta sa kokosom se stavlja na jedan dan i noć u frižider da se stegne. Pre serviranja pažljivo se skida prsten, seče se torta i servira se.
Jednostavna torta sa grizom i kokosom je gotova.