Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kokos torta»Jednostavna torta sa grizom i kokosom

Jednostavna torta sa grizom i kokosom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Jednostavna torta sa grizom i kokosom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Kremasta torta sa ukusom kokosa - odličan desert za male i velike"

Potrebni sastojci

  • keks - 150 g (Everest sunce sa mlekom i medom)
  • sveže mleko - 800 ml
  • griz - 150 g
  • kokos - 150 g
  • puding - 40 g
  • maslac - 150 g
  • šećer - 5 supenih kašika
  • kokosovo brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajući tanjir za serviranje torte se stavlja prsten za tortu. U njega se ređa keks Everest sunce sa ukusom mleka i meda u jedan sloj, a ostali keks se lomi na male komadiće i popunjavaju se prazna mesta između keksa.

Za pripremanje krema u odgovarajuću šerpu se stavlja 700 ml mleka, dodaje se šećer i stavlja se na ringlu da mleko provri.

Puding se topi u ostalom delu mleka /100 ml/ i sipa se u ključalo mleko, energično se meša i sipa se griz, ponovo se meša i sipa se i kokosovo brašno. Skida se sa vatre i na kraju se dodaje i kravlji maslac.

Meša se dok se kravlji maslac u potpunosti ne istopi i ne dobije homogena smesa. Ako se dobiju grudvice u kremu, pasira se pasatorom dok se ne dobije u potpunosti glatka smesa.

Sačeka se da se krem ohladi na 5-10 minuta mešajući da se ne bi uhvatila korica, nakon toga se sipa krem na poređani keks. Odozgo se obilno posipa kokosovim brašnom.

Torta sa kokosom se stavlja na jedan dan i noć u frižider da se stegne. Pre serviranja pažljivo se skida prsten, seče se torta i servira se.

Jednostavna torta sa grizom i kokosom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: