Način pripreme
Za ovu retro pitu u posudi se mute jaja viljuškom, dodaje se kiselo mleko sa umućenom sodom i nakon što se izmeša, odvajaju se 4 supene kašike smese za odozgo.
U smesu od jaja se dodaje izmrvljeni sir i ovsene mekinje.
Uzimaju se dve kore, prva se posipa sa 2-3 mlaza ulja, stavlja se druga kora i raspoređuje se nadev po celoj kori.
Uvija se u rolat i poređa se u široku tepsiju. Tako se oblikuje 7 rolata.
Nasecka se na komadiće, odozgo se maže smesom od odvojene smese sa jajima i limunadom.
Tu i tamo se pospu komadići maslaca i susam.
Pita sa sirom se peče u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne postane zlatkasta.
Izvadi se tepsija, blago se poprska vodom i pokriva se krpom.
Odličan doručak ili čast sa prijateljima je ova pita sa limunadom i ovsenim mekinjama!
Prijatno!