Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Koh»Ravanija sa šećernim sirupom i slatkom od brusnica

Ravanija sa šećernim sirupom i slatkom od brusnica

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ravanija sa šećernim sirupom i slatkom od brusnica
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Sočna ravanija, koja je još ukusnija, zato što ima i dodato slatko od brusnica"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • vanila - 1 komad (0.2 g)
  • za sirup
  • voda - 3 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • vanila - 1 komad, po želji
  • slatko od brusnica - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu razbijemo jaja, dodajemo šećer i mutimo dok se ne istopi.

U drugu posudu stavljamo prosejano brašno sa vanilom i praškom za pecivo, nakon toga ga dodajemo u gornju smesu.

Mutimo dok ne postane homogeno.

Nakon toga sipamo u maslacem podmazanu tepsiju i stavljamo u rernu tako što pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Dok se ravanija peče, pripremamo sirup.

U šerpu sipamo šećer, vodu i vanilu, mešamo i zagrevamo ringlu.

Kada smesa provri i kada se zgusne, znači da je šećerni sirup gotov.

Skidamo sa ringle i dok je još topao, zalivamo ravaniju, koja je hladna.

Pre nego što je zalijemo, sečemo ga i ostavljamo da se u potpunosti ohladi.

Nakon toga je premazujemo slatkom od brusnica.

Premazujemo odozgo, stavljamo na tanjiriće i poslužujemo.

Ravanija sa šećernim sirupom i slatkom od brusnica je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: