Način pripreme
U duboku posudu razbijemo jaja, dodajemo šećer i mutimo dok se ne istopi.
U drugu posudu stavljamo prosejano brašno sa vanilom i praškom za pecivo, nakon toga ga dodajemo u gornju smesu.
Mutimo dok ne postane homogeno.
Nakon toga sipamo u maslacem podmazanu tepsiju i stavljamo u rernu tako što pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Dok se ravanija peče, pripremamo sirup.
U šerpu sipamo šećer, vodu i vanilu, mešamo i zagrevamo ringlu.
Kada smesa provri i kada se zgusne, znači da je šećerni sirup gotov.
Skidamo sa ringle i dok je još topao, zalivamo ravaniju, koja je hladna.
Pre nego što je zalijemo, sečemo ga i ostavljamo da se u potpunosti ohladi.
Nakon toga je premazujemo slatkom od brusnica.
Premazujemo odozgo, stavljamo na tanjiriće i poslužujemo.
Ravanija sa šećernim sirupom i slatkom od brusnica je gotova.