Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Specijalitet ala Noazeti na pariski način

Specijalitet ala Noazeti na pariski način

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Specijalitet ala Noazeti na pariski način3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Jelo koje će vas preneti u Pariz!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • teleće meso - 500 g
  • kačkavalj - 300 g
  • pečurke - 12 komada
  • paradajz - 3 komada
  • maslac - 125 g
  • krompir pire
  • kukuruz - 50 g, iz konzerve
  • peršun
  • so
  • crni biber
  • za pohovanje
  • jaja - 2 - 3 komada
  • bram+šno
  • prezle
  • so
  • crni biber
  • za sos
  • pavlaka - 100 ml
  • belo vino - 100 ml
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • senf - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac i u njemu izdrinstajte komadiće mesa i pečurke (cele). Nakon što se meso izdinsta, seče se na tanke i jednake ivice. Ređaju se u tepsiju i zapeku se na 15-20 minuta.

Seče se kačkavalj na ivice i pohuje se u brašno, jaja, prezle. Prži se dok ne postane zlatkast. Seče se paradajz i peršun. U svaki tanjir se sipa krompir pire.

Po njemu se ređaju 4 komada svinjskog mesa, zatim 4 komada teletine i na kraju 4 komada kačkavalja. U sredinu se stavlja po jedna pečurka i puni se kukuruzom. Oko nje se ređaju kriške paradajza i posipa se seckanim peršunom.

Priprema se sos tako što se zagreje vino sa prstohvatom vegete. U posudi se pomešaju obe vrste pavlake i senfa.

Kada vino provri, sipa se smesa u njega i meša se dok se ne zgusti. Servira se sos u posebnim posudama za sos u porcije.

Specijalitet ala Noazeti na pariski način je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: