bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pilav»Pilav sa pečurkama i plavim šljivama

Pilav sa pečurkama i plavim šljivama

Doni NikiDoni Niki
Početnik
229471k46
Pilav sa pečurkama i plavim šljivama
Fotografije: Doni Niki
1 / 4
22/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Može da se konzumira samostalno bezmesno jelo ili garnirung uz meso."

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 70 ml, ili ulje
  • pilav - 250 g (mešavina bulgura i zapečene fide, gotova smesa)
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • plave šljive - 100 g, sušene
  • pečurke - 400 g
  • šaragrepe - 1 komad
  • voda - 50 ml, otprilike
  • maslac - 30 g
  • so
  • crni biber
  • beli biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu se sipa masnoća zajedno sa lukom, belim lukom i šargarepom, sitno naseckanim.

Dinstaju se dok ne bude gotovo.

Nakon toga u njih se dodaju naseckane pečurke i smesa za pilav, zaveže se na kratko, začini se i sipa se topla voda da pokrije sastojke, zatvori se posuda poklopcem i kuva se dok sastojci ne budu u potpunosti gotovi.

Pilav se servira sa maslacem i posipa se sitno naseckanim peršunom.

Može da se konzumira samostalno ili kao garnirung uz nešto mesnato, u našem slučaju uz pileća krilca.

Prijatno sa pilavom sa pečurkama i plavim šljivama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: