Način pripreme
U brašno, koje je dobro prosejati, sam stavila so, a u toploj vodi sam rastvorila kvasac, sipala odmah u brašno i dodala kiselo mleko sa sodom i ulje. Promešala sam kašikom.
Lepljivo testo sam pokrila folijom i ostavila ga da naraste dok ne udvostuči obim.
Nakon što se to desilo, premesila sam testo sa još malo brašna, podelila na četiri dela i svaki deo razvila u koru, koju sam obilno namazala mekim maslacem i posula sirom.
Uvila sam i blago razvukla rolat.
Uvila sam u puža i stavila u posudu za pečenje, isto tako obilno namazanu maslacem.
Tako sam uradila sa svim korama. Ostavila sam pola sata da odstoji.
Nakon toga sam namazala mešenu pitu maslacem i umućenim jajetom, posula sam susamom i pekla na 180 stepeni dok nije bila gotova.
A malo pred kraj pečenja odozgo sam stavila sasvim malo narendanog kačkavalja.
Mešena pita sa sirom za ljubitelje penjurlija i pogača sa sirom.