Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Mešena pita sa sirom

Mešena pita sa sirom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Mešena pita sa sirom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
1
"Dobar dan se poznaje po tome što počinje tako ukusnom mešenom pitom sa sirom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • soda bikarbona - jedan prstohvat
  • ulje - 3 kašike
  • voda - 300 ml
  • maslac - 60 g
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - po želji
  • so - 1 ravna kašika
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U brašno, koje je dobro prosejati, sam stavila so, a u toploj vodi sam rastvorila kvasac, sipala odmah u brašno i dodala kiselo mleko sa sodom i ulje. Promešala sam kašikom.

Lepljivo testo sam pokrila folijom i ostavila ga da naraste dok ne udvostuči obim.

Nakon što se to desilo, premesila sam testo sa još malo brašna, podelila na četiri dela i svaki deo razvila u koru, koju sam obilno namazala mekim maslacem i posula sirom.

Uvila sam i blago razvukla rolat.

Uvila sam u puža i stavila u posudu za pečenje, isto tako obilno namazanu maslacem.

Tako sam uradila sa svim korama. Ostavila sam pola sata da odstoji.

Nakon toga sam namazala mešenu pitu maslacem i umućenim jajetom, posula sam susamom i pekla na 180 stepeni dok nije bila gotova.

A malo pred kraj pečenja odozgo sam stavila sasvim malo narendanog kačkavalja.

Mešena pita sa sirom za ljubitelje penjurlija i pogača sa sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: