Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Cvetići od bundeve sa karamel sosom

Cvetići od bundeve sa karamel sosom

Cvetići od bundeve sa karamel sosom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Sjajne male bundevare, poslužene sa aromatičnim karamel sosom"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje, za pitu (500 g)
  • bundeva - 300 g
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
  • ulje - 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • sos
  • maslac - 50 g
  • pavlaka - 100 ml
  • šećer - 120 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oguljenu i izrendanu bundevu dinstajte na ulju. Dodajte šećer i začine. Stavite orahe i izmešajte nadev.

Raširite kore za pit, namažite ih uljem i pomoću štapića, uvijte koru ostavljajući otprilike 5 cm koje ćete koristiti za osnovu.

Pažljivo izvucite štapiće gužvajući koru kao harmoniku. Uvijte oba kraja jedan ka drugom kako bi se dobio cvet.

Stavite nadev u sredinu cveta. Poređajte bundevare u tepsiju na dno obloženo papirom za pečenje i kratko pecite.

Napravite sos tako što karamleizujete šećer, dodate maslac i pavlaku i neprestano mešate.

Gotove cvetove od bundeve pospite šećerom u prahu. Poslužite karamel sosom.

Cvetovi od bundeve sa karamel sosom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: