Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Šarena seoska turšija bez kuvanja

Šarena seoska turšija bez kuvanja

Šarena seoska turšija bez kuvanja
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Napravili smo tako ukusnu turšiju, da ne možemo a da je ne podelimo sa vama"

Potrebni sastojci

  • svež kupus - 1 - 2 glavice
  • šargarepa - 10 komada
  • zeleni paradajz - 10 komada
  • celer
  • karfiol - 1 mala glavica
  • crvene paprike - 2 - 3 velike
  • marinada
  • vinsko sirće - do donje crte tegle
  • so - 2, 5 kašike.
  • šećer - 3 kašike
  • aspirin - 3 komada
  • topla voda - do gornje ivice tegle
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno povrće se grubo isecka i pomeša u velikoj posudi.

Otprilike ima povrća da se napune 2 velike i 2 male tegle. U male tegle na dnu stavite sirće do donje crte, po 2 aspirina, 1 kašiku soli i 1 kašiku šećera.

Napunite tegle iseckanim povrćem, pritisnite ga i do vrha napunite vrelom vodom, najpre se sipa jedna kutlača i preliva tegla, pa se napuni do vrha i zatvori poklopcem.

Za velike koristite 3 aspirina, 2 kašike soli, 3 kašike šećera, biber u zrnu, sirće - malo ispod linije.

Napunite povrćem do vrha, pritisnite i prelijte vrelom vodom do gornje ivice.

Zatvorene tegle sa turšijom se malo protresu i ostave sa poklopcem na dole dok se ne ohlade.

2-3 dana se turšija mućka i to je to. Čuvajte seosku turšiju na hladnom mestu!

Šarena seoska turšija je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: