Način pripreme
Odlično testo za picu bez mešenja.
Trebaće vam manje od 10 minuta da ga pripremite.
Pripremite tepsiju prečnika 28-30 cm.
Moja je bila manja i pica je bila sa malo debljom korom.
Takođe možete napraviti testo u verziji od integralnog brašna - kao što sam ja uradio u ovom slučaju.
U čposudi niji sam promešao po 100 g pšeničnog brašna i integralnog brašna od spelte.
Dodao sam pola kašičice soli i izmešao.
U drugoj posudi sam pomešao kiselo mleko i sodu i sačekao minut ili dva da se aktivira.
U brašno sam dodao mleko, 1 jaje i kašiku maslinovog ulja.
Trebalo bi da dobijete veoma gusto i lepljivo testo.
Sve sam brzo promešao i prebacila u nauljenu tepsiju. Ako vaša tepsija nije sa zidovima koji se ne lepe, na nju možete staviti list papira za pečenje.
Prstima nauljenim sa malo maslinovog ulja raširite testo i staviite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 6-7 minuta.
Potom sam izvadio koru za picu iz rerne, premazao sa domaćim sosom za picu (može se koristiti ljutenica ili paradajz pire pomešan sa malo vode i suvim origanom i bosiljkom).
Sada dolazi na red fil, koji je po vašoj želji.
Vratite picu na još 15 minuta u rernu na istoj temperaturi i onda možete da je poslužite.
Mešano testo za picu bez kvasca je spremno.