Punjene dunje

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Punjene dunje1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Nagrada za kuvara koji se prvi setio da kombinuje dunje sa telećim mesom"

Potrebni sastojci

  • dunje - 4 srednje velike
  • teleće meso - 250 g, mleveno
  • maslac - 30 g
  • žumance - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • hleb - 1 kriška, suva, bez kore
  • luk - 1 mala glavica
  • bujon - 1 šolja
  • senf - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • sok od limuna
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dunje se operu i izdube se. Meso se pomeša sa natopljenim i oceđenim hlebom, sitno isečenim lukom, senfom, biberom i solju po ukusu.

Nadev se raspodeli u izdubljenje dunje i odozgo se stavlja po jedno parčence maslaca.

Voće se poređa u posudu za pečenje, preliva se do polovine bujonom i peče se u umerenoj rerni, dok ne omekša.

Izvadi se pažljivo, a sos se maša sa brašnom i žumancetom, začinjava se sokom od limuna, šećerom i solju po ukusu i stavlja se da provri nekoliko minuta.

Dunje se prelivaju sosom i serviraju se sa garnirungom od kuvanog krompira sa maslacem.

Pročitajte takođe za šta su korisne dunje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: