Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kisele dunje

Kisele dunje

Galya VasilevaGalya Vasileva
Početnik
16265
Kisele dunje
Fotografije: Galya Vasileva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"I ove zime ćemo se sladiti našom omiljenom svinjetinom s dunjama, zahvaljujući ovim raskošnim kiselim dunjama"

Potrebni sastojci

  • dunje - 7 - 8 komada, srednje veličine
  • sirće - 300 ml
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • aspirin - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberu se dunje srednje veličine, tako da mogu cele da uđu u trolitarsku teglu. Operu se i izbuše nožem na nekoliko mesta.

Ređaju se u teglu, nakon toga se sipa so, šećer, sirće i tablete aspirina istucane u prah. Doliva se voda.

Zatvara se dobro i okreće se za narednih 5-6 dana, dok se ne rastvore tablete, so i šećer.

Nakon mesec dana dunje su gotove, koristimo ih kao prilog pečenoj živini ili svinjskom mesu. Može i za direktno konzumiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: