Način pripreme
Danas vam predlažem jedan bezglutenski brauni sa čizkremom i mojim omiljenim Dulce de leche.
Ako volite ukus čokolade i karamela, onda obavezno napravite ovaj čokoladni kolač.
Brauni može da se napravi i u kalupu za mafine. Dobija se otprilike 8-10 komada, u zavisnosti od dimenzije kalupčića.
Pripremite pravougaonu tepsiju i namažite je maslacem ili uljem. Ja sam koristila aluminijumsku tepsiju za jednokratnu upotrebu dimenzije otprilike 15-25 centimetara. Tepsiju možete da pokrijete papirom za pečenje.
U posudi na vodenoj pari istopite maslac i čokoladu i ostavite da se blago ohladi. Možete da ih istopite u mikrotalasnoj rerni, ali treba da mešate na svakih 30 sekundi.
U drugoj posudi mikserom na visokim obrtajima mutite jaja sa prstohvatom soli i šećera.
Nakon toga dodajte čokoladnu smesu u tankom mlazu, neprestano mešajte.
Na kraju dodajte kokosovo brašno, brašno od rogača i vanile, koje ste prethodno pomešali u posudi. Brašno od rogača možete zameniti kakaom.
Izmešajte špatulom dok ne postane homogeno i sipajte smesu u tepsiju raspoređujući je ravnomerno. Dobija se gusta čokoladna smesa.
Nakon toga pripremite čizkrem.
Pomešajte krem sir sa 1 jajetom i mešajte mikserom dok ne postane glatko.
Ako volite slađe deserte, dodajte u smesu i 1-2 supene kašike šećera u prahu, ali imajte u vidu da je Dulce de leche dovoljno sladak. Izmešajte i rasporedite smesu po čokoladnoj.
Zagrejte malo kondenzovanog karamelizovanog mleka kako bi postalo tečnije.
Stavite ga na belu smesu kašikom na nekoliko mesta, nakon čega uzmite drveni štapić i napravite kružne pokrete kako biste blago pomešali obe smese.
Bezglutenski kolač stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C na otprilike 40 minuta,
Nakon toga ostavite da se u potpunosti ohladi i tek tada naseckajte brauni na kvadrate.
Za bolji ukus ohladite na sat vremena u frižideru.
Odličan čizbrauni sa Dulce de leche bez glutena sa vlažnom teksturom i neverovatnim karamel ukusom, poslužite ga sa poslepodnevnom kafom ili čajem.
Bon apetit!