Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Čizkejk»Brauni čizkejk sa krem sirom

Brauni čizkejk sa krem sirom

Brauni čizkejk sa krem sirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Brauni čizkejk sa krem sirom - izvolite"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • smeđi šećer - 1/4 šolje
  • beli šećer - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 2 - 3 kapi, esencija
  • čokoladna kuvertura - 185 g
  • brašno - 1/2 šolje
  • kukuruzni skrob - 1/4 šolje
  • kakao - 1/2 šolje, 100 %
  • za čizkejk
  • krem sir - 250 g
  • jaje - 1 komad
  • vanila - 2 - 3 kapi, esencija
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu maslac, čokoladu i šećer. Stavite na paru na ringlu i sečakajte da se istope sastojci. Sklonite sa ringle i sačekajte 5 minuta da se ohladi.

Prosejte brašno, skrob i kakao. Dodajte jaje i istopljenu čokoladu. Promešajte u ujednačenu smesu. Sipajte u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

U posudu stavite krem sir, jaje i vanilu. Promešajte žicom. Sipajte smeu preko kore za brauni.

Pomoću viljuške ili noža blago promešajte ovaj čizkejk sa korom (da postane kao mramorni). Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni dok ne bude gotovo.

Gotov brauni čizkejk sa krem sirom isecite u obliku srca. Garnijrate sa voćem i servirajte kao kolač za Svetog Valentina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti