Način pripreme
Karamelizujte šećer sa vodom i sipajte ga u kalup. Umutite jaja sa šećerom.
Dodajte mleko, vanilu i cimet šećer. Promešajte dobro i procedite smesu. Sipajte je preko karamela.
Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte mleko, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Na kraju dodajte i kakao.
Promešajte dobro i sipajte preko krema tačno u sredinu.
Pažljivo stavite kalup u posudu za pečanje, sipajte vodu i pecite karamel kolač na 160 stepeni 1 sata, pazeći da voda ne provri (dolivajte hladnu vodu ili kocke leda).
Ostavite kolač da se ohladi u vodi.
Nakon toga ga premestite u friider i ostavite da se ohladi i potpuno stegne.
Pažljivo okrenite u tanjir i ukrasite parčićima banana i belom čokoladom.
Cimet karamel kolač je gotov.