Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Cimet karamel kolač

Cimet karamel kolač

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Cimet karamel kolač
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Savršenstvo od karamela, predviđeno da mazi sva čula"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 120 g
  • ulje - 120 ml
  • brašno - 120 g
  • sveže mleko - 120 ml
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • kakao - 1 - 2 kašike
  • za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 220 g
  • vanila - 2 komada (po 0, 2 g)
  • cimet šećer - 1 kesica (10 g)
  • za karamel
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Karamelizujte šećer sa vodom i sipajte ga u kalup. Umutite jaja sa šećerom.

Dodajte mleko, vanilu i cimet šećer. Promešajte dobro i procedite smesu. Sipajte je preko karamela.

Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte mleko, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Na kraju dodajte i kakao.

Promešajte dobro i sipajte preko krema tačno u sredinu.

Pažljivo stavite kalup u posudu za pečanje, sipajte vodu i pecite karamel kolač na 160 stepeni 1 sata, pazeći da voda ne provri (dolivajte hladnu vodu ili kocke leda).

Ostavite kolač da se ohladi u vodi.

Nakon toga ga premestite u friider i ostavite da se ohladi i potpuno stegne.

Pažljivo okrenite u tanjir i ukrasite parčićima banana i belom čokoladom.

Cimet karamel kolač je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: