Način pripreme
Dobro sam oprala pirinač pod hladnom vodom i ostavila u maloj tepsiji da se hladi.
Sipala sam pirinač u posudu Instant Pota i pokrila sa 300 ml vode (1:1, 5). Uključila sam na nizak pritisak na 7 minuta, a kada se program završio ostavila sam da sam spadne.
Kada je pirinač bio gotov, isprala sam ga veoma hladnom vodom, a nakon toga začinila solju i čubrom. Ostavila sam sa stran epokrivenog krpom.
Za svinjetinu sa leblebijom u posudu uređaja sam stavila šargarepe koje sam začinila solju, kuminom, belim lukom u prahu, belim biberom. Sipala sam teglu soka od paradajza i malo vode.
Uključila sam na visoki pritisak na 9 minuta. Kada je program završio, ručno sam ispustila pritisak.
Uključila sam program Sauté i sipala u meso i leblebiju. Ostavila sam da se krčka 5 minuta.
Svinjetinu sa garnirungom u Instant Potu sam servirala sa tortiljama od kojih može da se napravi domaći tortilja čips.