Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjetina sa garnirungom u Instant Potu

Svinjetina sa garnirungom u Instant Potu

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
9419223
Svinjetina sa garnirungom u Instant Potu
Fotografije: Tsvetina Gavazova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
47 min.
Porcije
5
"Kada se jednima jede leblebija, drugima pirinač, a treći prosto žele da ima mesa, mama iskače sa novom inspiracijom i idejom."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • leblebija - 1 konzerva
  • pirinač - 220 g
  • tortilje - 1 pakovanje
  • sok od paradajza
  • čubar
  • aleva paprika
  • so
  • kumin
  • beli luk - u prahu
  • luk - u prahu
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro sam oprala pirinač pod hladnom vodom i ostavila u maloj tepsiji da se hladi.

Sipala sam pirinač u posudu Instant Pota i pokrila sa 300 ml vode (1:1, 5). Uključila sam na nizak pritisak na 7 minuta, a kada se program završio ostavila sam da sam spadne.

Kada je pirinač bio gotov, isprala sam ga veoma hladnom vodom, a nakon toga začinila solju i čubrom. Ostavila sam sa stran epokrivenog krpom.

Za svinjetinu sa leblebijom u posudu uređaja sam stavila šargarepe koje sam začinila solju, kuminom, belim lukom u prahu, belim biberom. Sipala sam teglu soka od paradajza i malo vode.

Uključila sam na visoki pritisak na 9 minuta. Kada je program završio, ručno sam ispustila pritisak.

Uključila sam program Sauté i sipala u meso i leblebiju. Ostavila sam da se krčka 5 minuta.

Svinjetinu sa garnirungom u Instant Potu sam servirala sa tortiljama od kojih može da se napravi domaći tortilja čips.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: