Način pripreme
U posudi začinite zečije meso solju, crnim biberom i dodajte kari. Sve dobro izmešajte i ostavite da se marinira na nekoliko minuta.
Za to vreme naseckajte luk na srednje komade i stavite ga da se pošira u holandskoj šerpi (od livenog gvožđa) sa maslinovim uljem.
Kada luk omekša, pre nego što postane smeđe boje, dodajte meso i dobro izmešajte da postane zlatkast. Kada se zapečati, dodajte vodu i belo vino.
Pokrijte holandsku šerpu i kuvajte 20-30 minuta na srednjoj vatri (ili stavite u rernu na 50 minuta). Ako vidite da tečnost isparava, dodajte još malo vode.
Pre nego što skinete sa ringle, proverite da li je meso ostalo veoma krhko.
Možete da izvadite meso i da pasirate sos pre posluživanja kako bi jelo lepše izgledalo.
Servirajte sa krompir pireom ili samo sa kriškom domaćeg hleba.
Uživajte u zečetini sa karijem i lukom!