Način pripreme
U duboku posudu sipamo toplu vodu, toplo sveže mleko i dodajemo kvasac i prstohvat šećera. Dobro izmešamo.
U posudu prosejemo brašno kako bi nam bilo gotovo i istopimo kvasac koji ostavljamo sa strane.
U umućenu smesu sipamo so, šećer, ulje, istopljeni maslac i ponovo dobro izmešamo.
Počinjemo da dodajemo prosejano brašno u porcijama tako što mesimo rukama.
Kada je testo gotov, razvijamo ga u krug i sečemo na 12 komada.
Na svakom komadu odozgo pravimo mali razer i stavljamo izrendani kačkavalj.
Dobro uvijamo pritiskajući sa strane.
U tepsiju rerne stavljamo papir za pečenje i ređamo ih.
Premazujemo slane kiflice umućenim žumancem i mlekom i stavljamo ih u rernu.
Pečemo na 180 stepeni na 30 minuta.
Hladimo na rešetci.
Kiflice sa kačakvaljem bez narastanja su gotove.
Komentari