Način pripreme
Uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni i pripremite tepsiju sa papirom za pečenje.
Promešajte kiselo mleko sa sodom i solju i ostavite da se aktivira soda. Sve ostale namirnice sipajte u duboku posudu.
Sipajte kiselo mleko u posudu i promešajte na kratko drvenom kašikom dok ne dobijete velike lopte vlažnog testa.
Testo oblikujte u veliku loptu i stavite ga u tepsiju, a ako je previše lepljivo stavite još malo brašna, kako bi mogli da ga oblikujete, pa ga stavite u rernu da se peče. Pecite oko 35 minuta ili do zlatno-braon boje.
Izvadite iz rerne i stavite na rešetku da se ohladi.
** Možete da koristite raženo brašno, integralno brašno, laneno i brašno od leblebija kao miks. Razume se, možete da stavite samo belo brašno, a možete da pravite različite varijacije sa količinama. Šta se vama više dopada.