Način pripreme
Promešajte jaje i kiselo mleko sa sodom i sirćetom, uljem, narendanim kačkavaljem, kvascem i šećerom.
Sve namirnice promešajte, dodajte brašno i umesite meko, elastično testo. Brašno stavljajte malo po malo, jer su brašna različita i biće vam potrebna različita količina. Ako preterate sa brašnom, testo će biti tvrdo, a nakon toga i kiflice.
Kada ste umesili testo, ostavite ga na sobnoj temperaturi da naraste. Gotovo je kada poveća zapreminu 3 puta. Uzmite naraslo testo i na nauljenoj radnoj površini ga razvucite u krug.
Nasecite ga na komade, slično pici. Na kraj svakog komada stavite mali komad kačkavalja za nadev.
Umotajte rolat, tako što počnete od šire strane, gde je kačkavalj. Poređajte kiflice u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje.
Ostavite kiflice da narastu još jednom. Kada se naduju, pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili do prijatne boje.
Kiflice su neverovatno hrskave spolja, meke iznutra i sa laganim ukusom starih peciva iz prošlih vremena.
Prijatno!