Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Lenje mekike bez narastanja

Lenje mekike bez narastanja

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Lenje mekike bez narastanja
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Lenje mekike bez narastanja se služe još tople sa šećerom u prahu, krupno mlevenom ljutenicom, sirom, medom, slatkom od smokava ili drugim."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - oko 2 ili 2, 5 šolja do guste smese
* merne jedinice

Način pripreme

Napomena: Moja šolja je 200 ml

U ovom redosledu u kome su napisani proizvodi mešam jedan za drugim. Prvo mutim i mešam viljuškom, a onda pri dodavanju brašna mešam kašikom.

Kada se testo zgusne tako da polako pada sa kašike, gotovo je. Pržite odmah u zagrejanom ulju na srednjoj vatri.

Izvinjavam se što ne mogu da fotografišem testo pre prženja, ali čak i ako nije odgovarajuće gustine, imaćete uspešne mekike.

To je testo sa sodom. Ako ne želite da prljate ruke, možete uzimati kašikom umočenom prvo u ulje, a zatim u testo. Ako vam je kašika mokra, ulje će mnogo prskati.

Lenje mekike bez narastanja se služe još tople sa šećerom u prahu, krupno mlevenom ljutenicom, sirom, medom, slatkom od smokava ili drugim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: