Način pripreme
Patlidžan se raseče na pola po dužini i oba dela se izdube.
Prelivajz se iznutra sa malo ulja i u posudi se pokrivaju folijom. Stavljaju se u rernu zagrejanu na 250 stepeno da se zapeku dok blago ne omekšaju.
Za to vreme se sprema nadev.
Luk, paradajz i unutrašnjost patliždana se seku na sitni, a beli luk se usitni.
U zagrejanom ulju se zaprži luk, nakon toga se dodaju začini (osim peršuna), beli luk i isceđene leblebije.
Dodaje se paradajz, meša se i sprema se dok ne ispari tečnost.
Nakon toga se sklanja sa ringle i ostavlja se da se ohladi nadev, dok se ne ohladi i zapečeni patlidžan.
Nakon toga se raspoređuje nadev, da se napune dva čamca od patlidžana, posipa se sa malo usitnjenog svežeg peršuna.
Stavljaju se da se zapeku dok ne budu gotovi u zagrejanoj renri na 200 stepeni oko 20 minuta.
Vaša ukusna i korisna večera je gotova za čas! Nek vam je slatko uz ove keto patldižan čamce sa leblebijama i paradajzom.