Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjeni Patlidžan»Keto patlidžan čamci sa leblebijama i paradajzom

Keto patlidžan čamci sa leblebijama i paradajzom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k207
Keto patlidžan čamci sa leblebijama i paradajzom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
18/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Vaša ukusna i korisna večera je gotova za čas! Nek vam je slatko uz ove keto patldižan čamce sa leblebijama i paradajzom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veći
  • leblebije - 1 konzerva
  • paradajz - 1 komad, veći
  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 2 čena
  • kurkuma
  • korijander - 1/2 kašičice, mleveni
  • aleva paprika
  • biber
  • kumin
  • origano
  • bosiljak
  • so
  • ulje
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se raseče na pola po dužini i oba dela se izdube.

Prelivajz se iznutra sa malo ulja i u posudi se pokrivaju folijom. Stavljaju se u rernu zagrejanu na 250 stepeno da se zapeku dok blago ne omekšaju.

Za to vreme se sprema nadev.

Luk, paradajz i unutrašnjost patliždana se seku na sitni, a beli luk se usitni.

U zagrejanom ulju se zaprži luk, nakon toga se dodaju začini (osim peršuna), beli luk i isceđene leblebije.

Dodaje se paradajz, meša se i sprema se dok ne ispari tečnost.

Nakon toga se sklanja sa ringle i ostavlja se da se ohladi nadev, dok se ne ohladi i zapečeni patlidžan.

Nakon toga se raspoređuje nadev, da se napune dva čamca od patlidžana, posipa se sa malo usitnjenog svežeg peršuna.

Stavljaju se da se zapeku dok ne budu gotovi u zagrejanoj renri na 200 stepeni oko 20 minuta.

Vaša ukusna i korisna večera je gotova za čas! Nek vam je slatko uz ove keto patldižan čamce sa leblebijama i paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: