Način pripreme
1. Prelijte pačije meso hladnom vodom, tri kašike maslinovog ulja i malo soli i stavite na umerenu vatru. Nakon 30 minuta kuvanja dodajte oljušten i prepolovljen luk, paškanat, šargarepe, belu repu, kupus i celer. Stavite još malo soli i kuvajte još 30 minuta.
2. Izvadite meso i iseckajte na stino, a bujon procedite. Dodajte vodu, ako je previše uvrela. Sačuvajte dve šargarepe i isecite ih na sitno, po želji napravite isto i sa paškanatom. Vratite isečenu šargarepu i meso u bujon i dodajte začine, paradajz sos i sokove od dva citrusa. Tu je trenutak da stavite i maslac ili pačiju mast.
3. Sipajte rezanca i kuvajte 4-5 minuta ili prema vremenu naznačenom na pakovanju, nakon toga sklonite s vatre.
4. Za začinjavanje umutite žumanca sa malo soli i kiselim mlekom.
Dodajte u dve kutlače čorbe, da se ujednači temperatura i nalijte polako smesu u šerpu.
5. Čorbu servirajte vruću sa kriškom pomorandže.
Nek vam je slatko!