Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem supa od bundeve sa pršutom i parmezanom

Krem supa od bundeve sa pršutom i parmezanom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krem supa od bundeve sa pršutom i parmezanom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"U svaku porciju dodajte pršutu u tankim trakicama, uvijenim kao ruže. Servirajte ovu krem supu od bundeve toplu i prijatno"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 750 g (oguljena i očišćena)
  • luk šalot - 190 g
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 40 ml + za posipanje
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - otprilike 750 ml
  • parmezan - 6 supenih kašika, u prahu
  • pršuta - 4 tanke kriške
  • beli biber - 1/2 kašičice
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • seme bundeve - za posipanje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krem supe su savršen način da skuvamo nešto brzo, ukusno i zdravo. One mogu da se pretvore i u izuzetno lepo i sofisticirano predjelo kada su servirane u odgovarajućim tanjirima i ukrašene na i ukrašene na odgovarajuć način.

Među najomiljenijim su krem supe od bundeve, s obzirom na to da dozvoljavaju veoma različite kombinacije. U vašem slučaju usklađujemo prijatnu slatkoću i mekoću bundeve sa slanoćom pršute i aromatičnim parmezanom.

U ovoj supi nema krompira za dodatno zgušnjavanje što je čini baršunasto nežnom, prozračnom i laganom.

Prvo ogulite i naseckajte luk Šalot i beli luk. Propržite ih na 3-4 minute u maslinovom ulju, nakon čega dodajte bundevu u malim komadićima. Da bi se brže skuvalo, možete i nju izrendati. Stavite prstohvat soli i dinstajte 10 minuta uz periodično mešanje. Ako procenite da je potrebno, stavite još malo maslinovog ulja.

Kada je bundeva omekšala (ako ste je izrendali, primetićete kako je njihov obim spao gotovo na pola), sipajte vodu, još malo soli i začine. Kuvajte poklopljeno 20 minuta na umerenoj vatri.

Skinite sa vatre, sipajte mleko i stavite 2 pune kašike parmezana u prahu. Pasirajte dok ne postane savršeno glatko i po potrebi razredite supu sa još malo mleka ili pavlake.

Zapecite seme bundeve veoma kratko u suvom tiganju (nema načina da ne stavimo nešto hrskavo u jednu baršunastu kremastu supicu).

Sipajte u porcije, pospite s malo maslinovog ulja, bundevinim semenom i kašikom parmezana u prahu.

U svaku porciju dodajte pršutu u tankim trakicama, uvijte kao ruže.

Servirajte ovu krem supu od bundeve toplu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: