Način pripreme
Ova ukusna i lagana torta sa jesenjim ukusom se pravi izuzetno brzo.
Ako imate pečenu ili kuvanu bundevu, biće vam potrebno ne više od 30 minuta.
U protivnom slučaju ogulite i naseckajte na kockice pola bundeve violina i pecite je dok ne bude gotova, posuta s malo šećera i vode na dnu posude, u kom ćete peći.
Polovinu pečene bundeve izgnječite u pire, a ostale ostavite.
Pređite na pravljenje krema za tortu tako što pomešate sveže mleko sa pireom od bundeve, šećerom i začinima.
U drugoj posudi umutite jaja sa kukuruznim skrobom dok ne postanu glatka.
Čim se mleko zagreje i šećer se istopi, dodajte u tankom mlazu smesu od jaja, neprestano mešajući.
Kuvajte krem nekoliko minuta dok se ne dobije željena gustina.
Nakon toga skinite sa ringle i u vrući krem dodajte maslac. Mešajte dok se u potpunosti ne apsorbuje.
Podelite krem u dve posebne posude i dodajte tečnu čokoladu u jedan.
Pripremite prsten prečnika 20-22 cm stavite ga u odgovarajući tanjir za tortu i popunite dno i idove piškotama.
Koristite mekane piškote za tortu i nije bilo potrebno da ih umačemo u tečnost.
Ako koristite piškote Savojardi, prethodno umočite svaku na kratko u sveže mleko, pomešano sa vanilom ili 1-2 kašike ruma.
Na piškote stavite jedan krem. Na njega poređajte drugi red piškota, gusto jedan do drugog i nakon toga rasporedite komadiće pečene bundeve..
Odozgo zalijte drugim kremom i tortu sa piškotama stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Nakon toga očistite i naseckajte jabuku na tanke trake.
Stavite ih u tiganj, pospite šećerom i izmešajte.
Pripremite ih na srednjem stepenu ringle dok se šećer ne karamelizuje.
Nakon toga dodajte nekoliko kašika ruba i ostavite na ringli na još nekoliko minuta tako što ih periodično mešate.
Poređajte jabuke na tortu sa bundevom, ohlađene i pospite orašastim plodovima po želji.
Uživajte u ovoj ukusnoj, laganoj torti sa bundevom i jabukama.
Neka vam je slatko!