Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćuretina sa vrganjima u tiganju

Ćuretina sa vrganjima u tiganju

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Ćuretina sa vrganjima u tiganju
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Na kraju pospite sitno naseckanim svežim peršunom i možete servirati ovu ukusnu ćuretinu sa vrganjima u tiganju. Bon Apetit!"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 1 komad, potkolenica, otprilike 400 g
  • vrganji - 400 g, zamrznuti
  • ulje - 4 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • belo vino - 50 ml
  • bujon - 2 šolje
  • brašno - 3 supene kašike
  • so
  • crni biber
  • majčina dušica - 1 kašičica, suvi
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte ćuretinu zajedno sa kosti u posoljenoj vodi dok ne bude gotova.

U međuvremenu skidajte penu koja se stvorila.

Čim meso bude gotovo, isecite ga na zalogaje, a bujon procedite i sačuvajte.

Odmrznite pečurke i naseckajte ih na sitne komade.

Sitno naseckajte malu glavicu kromid luka i beli luk.

Zagrejte ulje i u njemu dinstajte luk i beli luk na nekoliko minuta.

Nakon toga dodajte zamrznute vrganje, propržite i njih.

Čim voda od pečuraka ispari, dodajte brašno i izmešajte. Ja sam koristila unapred prepečeno brašno koje uvek imam.

Počnite da dodajete bujon u kom je ključalo meso, kao i vino.

Seosko jelo začinite solju, crnim biberom i majčinom dušicom.

Dodajte i meso i ostavite ćuretinu sa pečurkama da se krčka na slaboj ringli desetak minuta.

Na kraju pospite sitno naseckanim svežim peršunom i možete servirati ovu ukusnu ćuretinu sa vrganjima u tiganju.

Bon Apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: