Način pripreme
Kuvajte ćuretinu zajedno sa kosti u posoljenoj vodi dok ne bude gotova.
U međuvremenu skidajte penu koja se stvorila.
Čim meso bude gotovo, isecite ga na zalogaje, a bujon procedite i sačuvajte.
Odmrznite pečurke i naseckajte ih na sitne komade.
Sitno naseckajte malu glavicu kromid luka i beli luk.
Zagrejte ulje i u njemu dinstajte luk i beli luk na nekoliko minuta.
Nakon toga dodajte zamrznute vrganje, propržite i njih.
Čim voda od pečuraka ispari, dodajte brašno i izmešajte. Ja sam koristila unapred prepečeno brašno koje uvek imam.
Počnite da dodajete bujon u kom je ključalo meso, kao i vino.
Seosko jelo začinite solju, crnim biberom i majčinom dušicom.
Dodajte i meso i ostavite ćuretinu sa pečurkama da se krčka na slaboj ringli desetak minuta.
Na kraju pospite sitno naseckanim svežim peršunom i možete servirati ovu ukusnu ćuretinu sa vrganjima u tiganju.
Bon Apetit!