Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Janija»Janija od jagnjetine sa povrćem i turšijom

Janija od jagnjetine sa povrćem i turšijom

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
5114213
Janija od jagnjetine sa povrćem i turšijom
Fotografije: Boryana Atanasova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Ukusna seoska janija, koja je u sebi sakupila predivne ukuse povrća i jagnjećeg mesa"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - otprilike 2 kg (sa kosti)
  • luk - 2 glavice, veće
  • turšija - 150 g
  • šargarepe - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • pečene paprike - 3 komada
  • krompir - 5 srednje veličine
  • grašak - 300 g
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 10 čenova
  • bujon od jagnjetine
  • čubar
  • majčina dušica
  • crni biber
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • ulje - 60 ml
  • selen
  • divlja nana
  • crni biber - 7 - 8 zrna
  • piment - 3 komada
  • lovorov list - 1 komad
  • kurkuma - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljam jagnjetinu zajedno sa pimentom, lovorovim listom i alevom paprikom u zrnu.

Sipam vodu da pokrije meso, stavljam jednu supenu kašiku soli i ostavljam ga da se kuva dok ne bude gotovo.

U šerpu stavljam ulje i pržim krupno naseckanu šargarepu. Propržim na nekoliko minuta, posle dodajem luk i beli luk - krupno naseckane. Pržim 2-3 minute i dodajte sirovu papriku, nastavljam da propržavam još nekoliko minuta.

Dodajem krupno naseckan krompir, propržavam i dodajem alevu papriku, propržavam na nekoliko minuta.

Dodajem grašak, paradajz i pečene paprike, propržim na kratko i dodajem malo bujona u kom se kuvala jagnjetina, sipam i turšiju.

Ostavljam da se krčka na tihoj vatri poklopljeno određeno vreme mešajući.

Dodajem još malo bujona (otprilike 500 ml, ali može manje ili više - zavisi ko koliko gusto želi), posolim i ostavljam da vri još malo otprilike 5-6 minuta. Začinjavam začinima i dodajem meso očišćeno od kostiju.

Ostavljam da vri još malo i serviram janiju posutu peršunom.

Janija od jagnjetine sa povrćem i turšijom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: