Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Ukusna čorba od pasulja

Ukusna čorba od pasulja

Vanya BlagoevaVanya Blagoeva
Kuvar
7820209
Ukusna čorba od pasulja
Fotografije: Doni Niki
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Glasajte za ovaj omiljeni recept iz tradicionalne bugarske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 150 g
  • šargarepa - 1 kom.
  • paradajz - 1 kom.
  • luk - 1 luk
  • soli po ukusu
  • peršun
  • ukusan
  • paprika
  • lovorov list
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pasulj potopimo u vodu preko noći, ujutru prokuvamo, menjajući vodu dva puta čim promeni boju.

U tiganju isecite crni luk na kockice, dodajte malo ulja i propržite, pa dodajte rendani paradajz i sitno iseckanu šargarepu.

Dobro propržite i čim ste gotovi sipajte zapršku u kuvani pasulj i ostavite da kuva još 10-15 minuta, dodajući začine.

Vaš pasulj je spreman - poslužite sa ljutom papričicom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: