Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Uvijena torta Magneten

Uvijena torta Magneten

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Uvijena torta Magneten
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
29/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Svaka torta vredi truda, svaka! A najbolja nagrada za majstora su osmesi onih koji su je probali"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 120 g
  • maslac - 60 g
  • vanila - 1 komad (0.2 g)
  • brašno - 80 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 12 supenih kašika
  • brašno - 8 supenih kašika
  • maslac - 30 g
  • vanila - 1 komad (0.2 g)
  • bela čokolada - 100 g
  • crna čokolada - 100 g
  • pavlaka - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca se odvajaju od žumanaca. Mute se u sneg. U njih se dodaje šećer i mućenje se nastavlja.

Dodaju se jedno po jedno žumance, istopljena mast i vanila. Na kraju se dodaje prosejano brašno, tako što se već meša špatulom.

Testo se deli na dva dela. U jedan se dodaje prosejani kakao i meša se.

Tepsija se oblaže papirom za pečenje. U jednu stranu se sipa belo testo, a u drugu smeđe. Peče se na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Vadi se i ostavlja se da se ohladi.

Priprema se krem za tortu. U šerpi se pomešaju brašno i šećer. Dodaje se vanila, žumanca i malo svežeg mleka. Dobro se meša i sipa se ostalo mleko. Stavlja se na ringlu i meša se dok se krem ne zgusti,

Dodajte se maslac i deli se na dva dela. U jedan se dodaje bela čokolada, a u drugi smeđa. Kremovi se pokrivaju folijom i ostavljaju se da se u potpunosti ohlade. Pavlaka se muti i deli se na dva dela. Dodaje se svaka u kremove.

Kora se seče na 4 trake. Zaliva se šećernim sirupom i smeđe se premazuju belim kremom, a bele smeđim. Na tanjir za torte stavite prsten. Uvijte jednu traku sa kremom i stavite je u sredinu.

Nakon toga oko nje uvijte drugu traku različite boje. Tako napravite celu tortu. Ostavite u frižideru da se stegne. Premažite tortu kremom od maslaca i pokrijte je fondanom. Ukrasite tortu u skladu sa povodom.

Uvijena torta Magneten je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: