Način pripreme
Za koru, umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem ili dok skoro ne utrostruče obim.
Dodajte ulje, vanilu, i promešajte, pomešajte prosejano brašnos praškom za pecivo i dodajte ih u smesu, u etapama i uz neprestano mešanje.
Postaviite kvadratni posudu za pečenje (koristim onu iz rerne) papirom za pečenje, namažite papir s malo ulja i rasporedite smesu ravnomerno preko njega.
Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok kora ne dobiije zlatastu boju. Ohladite koru i isecite na 4 jednake i duge trake.
Dok se kora hladi, pripremite krem. U šerpu stavite jaja, šećer i brašno, promešajte. Dodajte im u tankom mlazu i uz neperestano mešanje hladno sveže mleko. Stavite šerpu na umerenu ringlu i kuvajte uz neprestano mešanje dok se krem ne zgusne. Skinite šerpu sa ringle i dodajte vanilu i maslac i mešajte dok se maslac potpuno ne istopu i usvoji u ujednačenu smesu.
Namažite isečene trake vrelim kremom, prvu traku uvijte u rolat i stavite u odgovarajući tanjir, a ostale mažite i uvijajte oke nje.
Preostalim kremom mažite tortu odozgo i sa strane, pospite orasima istucanim na krupno i ostavite da se ohladi potpuno nekoliko sati.
Sjajna domaća torta s domaćim kremom!