Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kuvani kupus sa svinjskim mesom

Kuvani kupus sa svinjskim mesom

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1701663681
Kuvani kupus sa svinjskim mesom
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Pravo je vreme da isprobate kuvani kupus sa svinjskim mesom. I ne zaboravite da nam pišete kako vam se dopada recept"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso od plećke - 500 g
  • kupus - 2 kg
  • ulje - 500 ml
  • univerzalni začin - 2 s.k.
  • paradajz - 1 kom.
  • kečap - 50 g
  • sirće - 2 - 3 kapi
  • aleva paprika - 1 k.k.
  • šećer - na vrh kašičice
  • biber
  • luk - 1/2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečeno na šnicle se začini suvim začinom i izlupa tučkom za meso.

Stavi se u šerpu sa uljem, dolije se pola šolje vode i dinsta poklopljeno. Kad je malo omekšalo i sva voda isparila , dodaje se naseckan luk i prži 2-3 minuta.

Potom se dodaje aleva paprika i odmah za njom i naseckan kupus. Između kupusa se rasporedi paradajz nasečen na kockice i na vrh kašičice šećera, kao i univerzalni začin. Na kraju se dodaju 2-3 kapi sirćeta. Ne više inače će jelo biti kiselo.

Preliva se sa pola šolje vode i ostavlja da se kuva uz povremeno mešanje. Po potrebi dodavati još vode tokom kuvanja.

Pred kraj kuvanja dodati kečap, biber i ako je potrebno još malo posoliti.

Prijatno uz moj kuvani kupus sa svinjskim mesom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: