Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Slatki kupus sa svinjskim mesom

Slatki kupus sa svinjskim mesom

VecaVeca
Šef kuhinje
7144012k3389
Slatki kupus sa svinjskim mesom
Fotografije: Veca
1 / 3
16/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Kao što su naše bake govorile, najbolje jelo je ono, koje se jede kašikom"

Potrebni sastojci

  • ulje - 3 kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • voda - po potrebi
  • šargarepa - 1 komad
  • kupus - 1 manja glavica
  • slatka začinska paprika - 1 kašičica
  • sveža paprika - 1 komad
  • paradajz - 3 komada
  • svinjsko meso - 500 g
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • suvi biljni začin - po ukusu
  • Za zapršku
  • slatka začinska paprika - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju upržiti sitno seckan crni luk dok ne omekša.

Dodati na kolutove seckanu šargarepu i kratko propržiti.

Zatim dodati seckano meso i upržiti par minuta.

Naliti 200 ml tople vode, te ukrčkati desetak minuta.

Umešati seckanu papriku, suvi biljni začin, biber, slatku začinsku papriku, so, izmešati i ukrčkati desetak minuta.

Dodati krupno seckan kupus, sipati 700 ml tople vode, poklopiti i kuvati 40 minuta na laganoj vatri.

Paradajz oprati, prepoloviti i izrendati do kore, te dodati u šerpu, a koru odbaciti.

Ukrčkati pet minuta.

Za zapršku:

Na zagrejanom ulju upržiti brašno vodeći računa da ne gori.Dodati slatku začinsku papriku, izmešati i sipati u kupus.

Promešati, a zatim probati, pa ukoliko je potrebno dodati začine po ukusu, ukrčkati desetak minuta te skloniti sa vatre.

Slatki kupus sa svinjskim mesom poslužiti uz proju ili domači hleb.

Savet: Količina vode koju ćete dodati zavisi od toga koju gustinu kupusa želite.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: