Način pripreme
Kupus isecite na trakice, posolite i izgnječite, ostavite oko 20 minuta u nagnutoj posudi da se ocedi tečnost.
Za to vreme očistite paradajz od kore i narendajte ga na krupno.
U dubljoj šerpi zagrejte ulje (znamo da kupus upija dosta masnoće, pa sipajte više), sipajte seckani kupus u porcijama, mešajući.
Čim stavite sav sveži kupus, zatvorite šerpu poklopcem i dinstajte dok ne omekša.
Zatim dodajte 5-6 kašičica aleve paprika sa vrhom. Promešajte, dodajte paradajz, seckani peršun i vodu.
Kuvajte jelo od kupusa na laganoj vatri dok ne bude gotovo. Zatim ga sipajte u tegle i sterilišete 10 minuta nakon što voda proključa.
Pa kad se kasno vratite sa posla i nemate vremena za kuvanje, otvorite tegle i poslužite ukusnu i laganu večeru od kuvanog svežeg kupusa sa paradajzom u teglama!