Način pripreme
Kupus bez korena iseći na krupne kocke. Luk iseckati sitno. Šargarepu iseći na kolutove a ljutu papriku na kolutiće. Paradajz bez ljuske naribati. Meso odvojiti od koske i iseći na kocke od 2 cm. Kobasicu iseći na kolutove.
U većoj posudi, na zagrejanom ulju propržiti luk da zastakli. Dodati meso i kobasicu i pržiti uz mešanje da meso promeni boju. Dodati ljutu papriku i šargarepu, jednu usitnjenu goveđu kocku i dinstati dvadesetak minuta uz dolivanje malo vode, po potrebi.
Isečeni kupus dodati u posudu sa mesom, posuti drugom usitnjenom mesnom kockom, ljutom tucanom paprikom i sveže mlevenim biberom, dodati listove lovora, promešati da kupus malo svene, naliti sa 300-400 ml vode i polupoklopljeno kuvati na srednjoj vatri oko 15 minuta.
Pred kraj kuvanja dodati naribani sveži paradajz, kuvati još 7-8 minuta, doterati ukus i posuti listovima naseckanog svežeg peršuna.
Skloniti sa vatre, sačekati par minuta i poslužiti toplo.
Napomena: Pre serviranja odstraniti listove lovora.