Način pripreme
Očistimo bundevu i narendamo je. Jabuke takođe očistimo, oljuštimo i narendamo. Ratluk sečemo na parčiće. Orahe namrvimo.
U veliki tiganj sa uljem stavljamo bundevu, šećer i zaslađivač i dinstamo dok se ne zgusne. Mešamo da ne zagori.
Nakon što se ohladi dodajemo girz, orahe i oraščić. Mešamo da se pomešaju sastojic.
Razvlačimo kore.
Topimo maslac i njime mažemo dve kore po dužini, raspoređujemo nadev odozgo.
Stavljamo parčiće ratluka i uvijamo u rolat. Radnja se ponavlja dok se kore ne potroše. Uvijene rolate poređamo u posudu za pečenje, postavljene papirom za pečenje.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Nakon što je bundevara ispečena vadimo posudu iz rerne, poprskamo vodom i pokrivamo krpom.
Nakon što se ohladi sečemo na parčiće i posipamo šećerom u prahu.
Omiljena ukusna bundevara je gotova.