Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Brza turšija sa karfiolom

Brza turšija sa karfiolom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Brza turšija sa karfiolom
Fotografije: Albena Asenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Vrtećete ovo čudo 10 dana i onda imate domaću turšiju spremnu za čudo i priču"

Potrebni sastojci

  • karfiol
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 4 čena
  • sirće
  • so - 1 kašika, ravna
  • šećer - 2 kašike, ravne
  • aspirin - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Proizvodi su za jednu teglu, a prema kapacitetu mogu se povećati ili smanjiti.

Prvo operite karfiol i iskidajte ga na cvetove. Šargarepu oljuštite ljuštilicom i naseckajte na kolutove.

Čenovi belog luka ostaju celi, samo su oljušteni.

Tableta aspirina je slomljena na dnu tegle. Sipajte sirće na dno tegle.

Dodajte so i šećer i sve izmešajte.

U teglu poređajte cvetove karfiola, između njih stavite kolutove šargarepe i čenove belog luka.

Na kraju, sipajte vodu u teglu i dobro zatvori.

Protresite i okrenite naopako jedan dan.

Sutradan se domaća turšija okreće poklopcem na gore.

Tako se radi deset dana, nakon čega je turšija sa karfiolom spremna za konzumaciju.

Ako nećete odmah da je pojedete, brzu turšiju sa karfiolom čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: