Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pirinčane špagete sa belim lukom i školjkama

Pirinčane špagete sa belim lukom i školjkama

Pirinčane špagete sa belim lukom i školjkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Japanska kuhinja je uvek dobra ideja, da sa njom učinite drugačijim tradicionalna jela koja kuvate, probajte ovaj recept za pirinčane špagete i obavezno podelite mišljenje"

Potrebni sastojci

  • pirinčane špagete - 200 g
  • školjke - 300 g, zamrznute
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 70 g
  • soja sos
  • zelena salata - 2 - 3 listića
  • so
  • sok od limuna - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte pirinčane špagete vrućom vodom. Natopite ih oko 10 minuta dok ne omekšaju. Ocedite ih od vode u osušite ih.

Zagrejte maslac, dodajte istucan beli luk i pirinčane špagete. Kuvajte 4-5 minuta uz neprestano mešanje.

Odmrznite školjke. Blanširajte ih kratko u vrućoj vodi. Servirajte špagete, garnirane sa školjkama. Prelijte sokom od limuna.

Servirajte sa soja sosom i listićima sveže zelene salate.

Pirinčane špagete sa belim lukom i školjkama su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: