Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Omiljena pečena bundeva bez šećera

Omiljena pečena bundeva bez šećera

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Omiljena pečena bundeva bez šećera
Fotografije: Liudmila
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Od ove pečene bundeve sa medom i orasima širi se divan miris jeseni i prijatne atmosfere."

Potrebni sastojci

  • bundeva violina - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • voda - 1 šolja
  • orasi - 4 komada
  • suvo grožđe - 2 kašike
  • med
* merne jedinice

Način pripreme

Oprao sam i isekao bundevu. Stavio sam komade sa korom na pleh, na svaki sam nakapao malo ulja, da ga upiju i oslobode sve vitamine i korisne materije koje su rastvorljive u mastima.

Zalio sam vodom da prekrije dno i pekao na 180 stepeni dok bundeva nije bila spremna.

Poslužio sam bundevu u 2 verzije.

Sa suvim grožđem i orasima i sa medom i orasima. Ako volite cimet, možete ga dodati u svoju ukusnu pečenu bundevu.

Količina meda zavisi od slatkoće bundeve. Moja bundeva violina je bila veoma slatka.

Od ove pečene bundeve sa orasima i suvim grožđem širi se divan miris jeseni i prijatne atmosfere.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: