Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Seoski džem od jabuka

Seoski džem od jabuka

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Seoski džem od jabuka
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Nekoliko tegli ukusnog džema od jabuka samo od 1 kg jabuka i pola kilograma šećera"

Potrebni sastojci

  • oljuštene jabuke - 1 kg
  • šećer - 500 g
  • voda - 1, 5 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke i narendajte ih na krupno.

Stavite ih u duboku posudu.

Odozgo rasporedite šećer i sipajte vodu.

Stavite na šporet i pustite da se kuva na srednjoj temperaturi.

Na srednjoj vatri, šećer se rastvara i to dovodi do ključanja.

Zatim smanjite vatru i ostavite još 30 minuta na laganoj vatri.

Dobija se sirup koji postaje gust, a rendane jabuke providne.

Vreme kuvanja džema od jabuka zavisi od sorte jabuka i stepena njihove zrelosti.

Nakon što je džem od jabuka gotov, još topao ga sipajte u tegle i okrenite ih poklopcima na dole.

Ostavlite ih tako dok se tegle potpuno ne ohlade i onda čuvajte na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: