Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Svinjetina sa krompirićima u đuvečaricama

Svinjetina sa krompirićima u đuvečaricama

Svinjetina sa krompirićima u đuvečaricama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Ukusne đuvečare, koje nas vraćaju u neke od najvrednijih uspomena iz detinjstva >"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, polumasno
  • krompir - 500 g
  • so
  • ulje
  • čubar
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na komade. Oljuštite krompir, operite ga i isecite na kriške.

Rasporedite meso i krompiriće u pet đuvečarica, pri čemu ste pre toga sipali po 3 kašike ulja na dno svake đuvečare. Začinite solju, čubrom, biberom i alevom paprikom.

Pecite u zagrejanoj rerni dok meso i krompirići ne omekšaju.

Svinjetina sa krompirom u đuvečari je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: