Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Maslac sa ukusom belog luka

Maslac sa ukusom belog luka

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Maslac sa ukusom belog luka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
"Najveći utisak ostavljaju male stvari"

Potrebni sastojci

  • maslac - 250 g
  • beli luk - 1 kašičica u prahu + 3 - 4 čena
  • so
  • biber
  • sok od limuna - 1 - 2 kašike
  • peršun - 5 grančica
* merne jedinice

Način pripreme

Čenove belog luka se dobro ispresuju i pomešaju sa solju, biberom i limunovim sokom.

Peršun iseckati što sitnije.

Sve ovo se dodaje i meša u otopljeni i ohlađeni maslac, koji se još nije očvrsnuo.

Izmešani maslac se sipa u odgovarajući kalup i stavlja u zamrzivač dok se ne stvrdne.

Ovako pripremljenom maslacu možete dodati još belog luka po ukusu, peršuna ili drugog zelenog začina po vašem ukusu.

Veoma je dobro poslužiti ga uz pečeni krompir, razna jela od povrća i jela sa mesom. Možete ga namazati na piletinu pre pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: