Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Svež kupus sa ćuretinom u rerni

Svež kupus sa ćuretinom u rerni

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Svež kupus sa ćuretinom u rerni
Fotografije: Rositsa Petrova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Veoma ukusno seosko jelo je ovaj svež kupus sa ćuretinom u rerni, a jesen je vreme da ga probate"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 1 batak
  • kupus - 1, 2 kg
  • paradajz - 500 g, svež
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvala sam ćureći batak u posoljenoj vodi da bude gotov, a u međuvremenu sak sklanjala panu koja se stvarala.

Nakon toga sam odvojila od kostiju i isekla na krupne parčiće, a bujon procedilai sačuvala.

Isekla sam glavicu kupusa na sitno, a šargarepu narendala na krupno rende i izdinstala u zagrejanom ulju sa malo soli.

Čim je kupus omekšai, dodala sam oko pola kg narendanog svežeg paradajza.

Kuvala sam još nekoliko minuta, nakon čega sam dodala alevu papriku, biber i na sitno isečenih nekoliko čenova belog luka.

Na dno posude za pečenje sam prvo poređala mesi, nakon toga sam ga pokrila dinstanim kupusom.

Dodala sam šolju bujona i stavila kupus u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni 30-40 minuta dok se ne zapeče.

Veoma ukusno seosko jelo je ovaj svež kupus sa ćuretinom u rerni, a jesen je vreme da ga probate :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: