Način pripreme
Spanać se opere i iseče na ivice. Luk se iseče na sitno i zajedno sa spanaćem se dinsta u tiganju sa uljem i šoljom vode.
Nakon što omekšaju, dodaje im se oprani pirinač, biber i aleva paprika, so (može da se zameni sa 1-2 kašike univerzalnog začina), doliva se još jedna šolja vode. Ostavlja se na tihoj vatri 10-15 minuta dok pirinač ne nabubri, pri čemu se meša povremeno da se ne zalepi.
Prebacuje se u posudu za pečenje i stavljaju se isečeni sveži začini, prstohvat čubra i biber, sipaju se 2 šolje vode. Peče se na umerenoj temperaturi približno 15 minuta.
Posuda se izvadi, prave se udubljenja i u njih se razbijaju jaja. Vraća se nazad u rerni dok se ne stvrdnu belanca.
U porciji se serviraju po 2-3 jaja, a mogu da se dodaju i po dve kašike kiselog mleka na svaku.