Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Kiseli kupus sa ćurećim batacima

Kiseli kupus sa ćurećim batacima

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Kiseli kupus sa ćurećim batacima4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
6
"Kiseli kupus sa ćurećim batacima - uvek dobra ideja!"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 6 komada
  • kiseli kupus - 2 komada, male glavice
  • luk - 2 komada
  • aleva paprika - 3 supene kašike
  • pačija mast - 3 supene kašike
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se očiste i veoma dobro operu tako što se koža ne skida.

Ređaju se u tepsiju.

Luk se očisti, opere i sitno nasecka.

Dodaje se u tepsiju sa batacima.

Bataci sa lukom se zalivaju 1 l vode i sa 50 ml ulja. So se ne dodaje.

Bataci se peku sat vremena u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nakon čega se vadi iz rerne.

Kiseli kupus se čisti od kočanja i seče se na srednje komade.

Stavlja se u veliku tepsiju.

Dodaje se aleva paprika, 50 ml ulja i pačija mast.

Veoma dobro se izmeša.

Zaliva se sa 2 l vode. Ne dodaje se čorba od kupusa.

Kupus se peče sat vremena u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni uz periodično mešanje, nakon čega se vadi iz rerne.

U tepsiju sa kupusom se dodaje dinstano meso sa lukom.

Veoma dobro se izmepa.

Dodaju se bataci i zaliva se sosom u kom su pečeni bataci.

Kupus sa ćuretinom se peče još sat vremena na najnižem nivou u rerni na 180 stepeni.

Kiseli kupus sa ćurećim batacima serviramo sa omiljenim pićem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: