Način pripreme
Ćureći bataci se očiste i veoma dobro operu tako što se koža ne skida.
Ređaju se u tepsiju.
Luk se očisti, opere i sitno nasecka.
Dodaje se u tepsiju sa batacima.
Bataci sa lukom se zalivaju 1 l vode i sa 50 ml ulja. So se ne dodaje.
Bataci se peku sat vremena u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nakon čega se vadi iz rerne.
Kiseli kupus se čisti od kočanja i seče se na srednje komade.
Stavlja se u veliku tepsiju.
Dodaje se aleva paprika, 50 ml ulja i pačija mast.
Veoma dobro se izmeša.
Zaliva se sa 2 l vode. Ne dodaje se čorba od kupusa.
Kupus se peče sat vremena u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni uz periodično mešanje, nakon čega se vadi iz rerne.
U tepsiju sa kupusom se dodaje dinstano meso sa lukom.
Veoma dobro se izmepa.
Dodaju se bataci i zaliva se sosom u kom su pečeni bataci.
Kupus sa ćuretinom se peče još sat vremena na najnižem nivou u rerni na 180 stepeni.
Kiseli kupus sa ćurećim batacima serviramo sa omiljenim pićem.